Abaco y ciudad

Op uitnodiging van het Spaanse Ministerio de Fomento hebben wij gedurende twee weken aan een internationale seminar in Madrid deelgenomen. Met studenten en professoren werkten we in workshops aan strategieën voor diverse locaties langs de Paseo de la Castellana, de belangrijkste verkeersader van Madrid.

Met Remo Doregati (I) werkten we aan een voorstel voor kolonisering van het voetbalstadion Bernabeu. Met Martin Price (VS) besloten we het over een andere boeg te gooien en het stadion te vervangen door een geheel nieuwe stedebouwkundige ingreep. Onder de inspirerende leiding van Peter Cook (GB) bedachten we ontregelende follies rondom het treinstation Atocha. Met Campo Baeza (E) werkten we aan de omvorming van Plaza de Colón. We ontwierpen een stedelijk dak als stimulans voor metropolitane activiteiten. In de avonduren was er plaats voor presentatie en discussie. De uitgenodigde architecten, o.a.Jacob van Rijs, Zaha Hadid, Carmen Pinos, Campo Baeza en Peter Cook, gaven lezingen over hun eigen werk en fungeerden daarbij als panel tijdens de presentaties.

Seminario Internacional de Arquitectura ‘Abaco y ciudad, Mécanismo versus artefacto’ | internationaal seminar en workshops in Madrid juli 1999 | organisatie Ministerio de Fomento