Loft Lichttoren Eindhoven

De markante Lichttoren van Eindhoven heeft een nieuwe bestemming gekregen. De monumentale gloeilampenfabriek van Philips transformeerde tot een combinatie van wonen, werken en ontspannen. De term LOFT (Large Open Floor) duidt oorspronkelijk een open ruimte in een fabriek of pakhuis aan. Het is een woonruimte met een bijzondere ruimtelijkheid, die vraagt om zo min mogelijk verdeling in functionele ruimtes. Het industriële karakter toont zich in de hoge plafonds, het kale beton, en de zichtbare constructie van pijlers, moer- en kinderbinten.
De LOFTS werden bij aanvang kaal opgeleverd, zonder keuken en sanitaire ruimten. Voor LOFT 4.6 van 80m2 zijn wij gevraagd het interieur te ontwerpen. Het ontwerp voorziet in een plastisch vormgegeven ‘meubelstuk’ waarin badkamer, berging en keuken zijn opgenomen. De bovenzijde van dit blokje is ingericht als slaap- en werkruimte. De bijna dubbele hoogte van de ruimte (4,16m) wordt hiermee volledig benut en laat de overige ruimte open en vrij indeelbaar.

interieur LOFT Lichttoren Eindhoven | ontwerp 2006-2008 | status opgeleverd januari 2009 | opdrachtgever particulier | interieurbouw a’linea

0203  04 05