Vredeoord

Op een unieke plek in Eindhoven, tussen Boschdijk, Groenewoudseweg,  Pieter Zeemanstraat en landgoed de Grote Beek is een nieuwe wijk verrijst: Vredeoord.

Op Vredeoord worden in totaal circa 300 woningen gerealiseerd, deels huur, deels koop. De Dreef wordt een verlaagde, bomenrijke zone diagonaal door de nieuwe buurt. In deze avontuurlijke groenstrook is ruimte om te spelen, om hemelwater op te vangen én om te wonen in een groene setting. Via de Dreef loop je zo naar de aangrenzende groengebieden.

In de randen van de Dreef zijn bijzondere boswoningen voorzien. Zeven dijkjes steken in de groene ruimte. Elk dijkje biedt plaats aan een cluster van 3 tot 6 woningen, bestemd voor verschillende CPO-groepen. De woningen liggen tussen de bomen en maken gebruik van het aanwezige hoogteverschil. De clusters worden van elkaar gescheiden door bosstroken in collectief eigendom. De tuinen, de materialen en de architectuur spelen in op de groene kwaliteiten van de omgeving. Om samen deze unieke plek te realiseren zijn visie, lef en commitment nodig. Daarom zijn wij op zoek naar echte buitenmensen die deze droom delen en waar willen maken!

Als CPO ‘Cabins in the Wood’ hebben we hier zeer duurzame en bijzondere vrijstaande woningen ontwikkeld, onder het motto “Buiten wonen in de stad”.

Vredeoord Eindhoven | stedenbouwkundig ontwerp | stedenbouwkundig ontwerp in dienstverband bij Buro Lubbers | opdrachtgever Sint Trudo

Bekijk de huidige locatie vanuit de lucht in 360 graden: