Dynamo cultuurcentrum

Dynamo is een regionale instelling voor jeugdwelzijnszorg. De kernactiviteit van Dynamo is het verlenen van vooral praktisch gerichte hulp aan jongeren, zoals bij- en herscholing, hulp bij huisvesting, geldzaken, solliciteren etc., met als doel de integratie in de maatschappij te bevorderen.

De nieuwbouw is een markant volume, een compositie van glas en tactiel beton in elf verschillende kleurtonen. Opvallend is het 12 meter hoog ‘urban window’, dat het interieur prominent in relatie brengt met het Catharinaplein. De entree van het gebouw – gelegen op het punt waar beide straatgevels samenkomen – leidt de bezoekers direct naar het atrium, van waaruit alle publieksruimten ontsloten worden.

Een sportzaal, fitnessruimte en een popzaal voor 500 personen completeren het programma.

Direct na de architectuuropleiding aan de TU/e, vormden de ontwerpstudies voor nieuwbouw van het cultureel jongerencentrum Dynamo de vliegende start van Remco in de praktijk bij Bert Dirrix. De intensieve betrokkenheid tijdens het vijf jaar durende traject van ontwerp tot realisatie leverde zeer waardevolle ervaringen op.

Nieuwbouwontwerp en architectonische uitwerking
Smalle Haven Eindhoven | ontwerp 2000-2003 | opgeleverd mei 2005 | in dienstverband bij diederendirrix architecten | opdrachtgever gemeente Eindhoven, loket W | aannemer BAM regio zuid bv, GTI Utiliteit Zuid bv, Imtech Projects Zuid bv


Geplaatst

in

door

Tags: