Embassy of Water

Toekomstbestendig bouwen begint met een ontwerp voor woningbouw, erfgoedtransformatie en gebiedsontwikkeling als duurzaam ecosysteem in stad en land.

Tijdens de Dutch Design Week presenteert de Embassy of Water met een groots paviljoen op het Stadhuisplein de expositie ‘OP WATERBASIS’. Bezoekers worden meegenomen in de ontdekkingsreis van afgelopen jaren, waarin de Embassy een nieuwe ontwerphouding voor water ontwikkelde, geprojecteerd op stedelijke ontwikkeling.

In samenwerking met de Embassy of Water, Studio Corvers en Joost van Gorkom presenteren we in het DDW-paviljoen een ruimtelijke visualisatie in een drieluik als perspectief voor een stad ‘op waterbasis’.

WATER
We gaan van ‘nemen en lozen’ naar lenen uit de kringloop, hergebruiken en schoner teruggeven aan de natuur.

Om mensen te laten verlangen naar dit nieuwe perspectief, toont de expositie eerst hoe het huidige systeem eruit ziet aan de hand van een water-, licht- en geluidinstallatie.

In de glazen kas, ontworpen door Studio Corvers, ontstaat een eigen circulair systeem. Gebruikt water van de ‘waterbar’ wordt gezuiverd (SEMiLLA Sanitation), verlevendigd (via de flowform cascade van Paul van Dijk) en aan de planten en bomen gegeven die in de open patio staan (Van den Berk Boomkwekerijen). Hier kunnen bezoekers naar boven lopen en tussen de boomtoppen over de kas heen kijken naar de stad. Stel je voor: meer nieuwbouw en duizenden bewoners erbij in de komende vijftien jaar. Dat vraagt om een nieuwe aanpak voor water. Met verbeelding proberen we de Eindhovenaren te inspireren tot een watervriendelijke toekomst.

DDW Embassy of Water | regenerative-building

Dutch Design Week 21 t/m 29 oktober 2023, Stadhuisplein Eindhoven

Locatie: Stadhuisplein Eindhoven

De expositie is van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober geopend van 11.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Uitnodiging Embassy of Water tijdens Dutch Design Week

De Embassy of Water is onderdeel van het World Design Embassies programma van Dutch Design Foundation. Partners zijn Waterschap De Dommel, gemeente Eindhoven, drinkwaterbedrijf Brabant Water, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat  en provincie Noord-Brabant.