Vredeoord

Op een unieke plek in Eindhoven, tussen de Boschdijk, de Groenewoudseweg, Pieter Zeemanstraat en het landgoed de Grote Beek is een nieuwe wijk verrijst: Vredeoord.

Op Vredeoord zijn in totaal circa 300 woningen gerealiseerd, deels huur, deels koop. De Dreef wordt een verlaagde, bomenrijke zone diagonaal door de nieuwe buurt en is ontworpen als een grote wadi richting het landgoed aan de noordkant. In deze avontuurlijke groenstrook is ruimte om te spelen, om hemelwater van de gehele wijk op te vangen én om te wonen in een groene setting. Via de Dreef loop je zo naar de aangrenzende groengebieden.

In de oostrandrand van de Dreef zijn bijzondere boswoningen voorzien. Zeven dijkjes steken in de groene ruimte. Elk dijkje is een toegangspad voor een cluster van 3 tot 6 woningen, gebouwd in CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). De woningen liggen tussen de bomen en maken gebruik van het aanwezige hoogteverschil. De clusters worden van elkaar gescheiden door bosstroken in collectief eigendom. De tuinen, de materialen en de architectuur spelen in op de groene kwaliteiten van de omgeving. Om samen deze unieke plek te realiseren zijn visie, lef en commitment nodig.

Met het CPO-project ‘Cabins in the Wood’ hebben we de eerste twee clusters met zeer duurzame en bijzondere, vrijstaande woningen ontwikkeld, onder het motto “Buiten wonen in de stad”.

Onderstaande VR-opnamen tonen in 360-view het bouwrijpe terrein in november 2018 en de grotendeels gerealiseerde bouwprojecten in oktober 2022.

Stedenbouwkundig Ontwerp, supervisie en Beeldkwaliteitplan
Vredeoord Eindhoven | stedenbouwkundig ontwerp in dienstverband bij Buro Lubbers 2015-2022 | oplevering 2020-2023 | opdrachtgever Sint Trudo


Geplaatst

in

, ,

door

Tags: