CPO Cabins in the Wood

De woningen in de Dreef refereren aan eenvoudige ‘boshutten’. Om de bosgrond zo min mogelijk te verstoren, worden de woningen geclusterd aan een aantal dijkjes. De verkaveling is zó, dat iedereen optimaal profiteert van de zon en er voldoende ruimte overblijft voor groen. Door het hoogteverschil ligt het dijkje verhoogd boven het landschap. De entree van de woningen ligt op het niveau van het dijkje, de tuinen liggen lager. De kavels zijn compact, maar dat wordt gecompenseerd door een bomenrijk gebied tussen de kavels, dat gedeeld eigendom is. Bij aankoop van een kavel betaal je mee aan de aankoop van de mandelige grond. Daarmee garanderen we het groene karakter en de privacy. Schuttingen en losse bergingen in de tuin zijn daarom niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De architectuur speelt slim in op de kwaliteiten van de plek. De boshutten zijn georiënteerd op de zon en de tuin. De woning en de buitenruimtes maken gebruik maken van hoogteverschillen. Trappen, terrassen, veranda’s en split-levels maken het landschap tastbaar. Ook worden hoogteverschillen ingezet voor privacy. Het natte en laagste deel van de Dreef ligt een stuk lager dan de woonkavels, waardoor je vanuit de tuin en de woning zicht hebt op het groen en geen ongewenste inkijk hebt. De boshutten voegen zich in hun omgeving. Met natuurlijke materialen als hout passen we camouflagetechnieken toe. Ook leent hout zich voor het maken van louvres in de gevels, tegen zonlicht, ongewenste inkijk en met behoud van licht en zicht.

De gevels van het eerste cluster worden bekleed met Peppelhout; de recent gekapte populieren langs de A2 krijgen na thermische verduurzaming een tweede leven als gevelbekleding en naar keuze ook als toepassing in het interieur. Voor het andere cluster kiezen we voor biologisch verduurzaamde zwart houten latten en keramische pannen.

Voor de plattegronden zijn er vier goede basistypes die flexibel ingedeeld of aangepast kunnen worden met een aantal opties. Het interieur is verrassend. Kies je voor een vide, met fijne zichtlijnen tussen boven en beneden? Of droom je van een opsteekzolder, met spannende hoogslaper onder de sterrenhemel? We streven naar een samenhangend geheel én zorgen voor voldoende variatie in het silhouet van de woningen. Type A heeft een rechthoekige plattegrond, een a-symmetrische kap en grenst met de korte gevel aan het dijkje. Type B heeft een vergelijkbare plattegrond, een symmetrische kap en grenst met de lange gevel aan het dijkje. Type C heeft een vierkante plattegrond, wat deze woning compact en efficiënt maakt. Hij bestaat in een grote uitvoering, met een ruime zolderverdieping met a-symmetrische kap en een kleine variant met vliering onder een symmetrische kap. Voor elke gezinssituatie en budget wat wils.